Konfrontacja kulinarnego kunsztu na żywo w krakowskim Marcelino Chleb i Wino

26 maja 2018 roku w krakowskiej restauracji Marcelino Chleb i Winoodbędzie się niecodzienne wydarzenie. Tego dnia w lokalu zlokalizowanym przy ulicy św. Jana 16 Michał Czeladzki i Mikołaj Rey zmierzą się w pojedynku szefów kuchni. Goście restauracji będą mieli okazję na żywo zobaczyć pojedynek dwóch kulinarnych mistrzów i skosztować przygotowanych przez nich potraw.

Pokaz sztuki kulinarnej na żywo będzie motywem przewodnim sobotniego popołudnia 26 maja o godz. 18:00. Gospodarzem imprezy będzie restauracja Marcelino Chleb i Winozlokalizowana w pobliżu krakowskiego Rynku przy ul. św. Jana 16. W 2017 roku restauracja uhonorowana została CERTIFICAT ITALIA,potwierdzającym stuprocentowo włoski charakter potraw i najwyższą jakość wykorzystywanych produktów. Marcelino Chleb i Winoreprezentować będzie szef kuchni – Michał Czeladzki. Gościem specjalnym, który podjął wyzwanie przygotowania na oczach gości wyjątkowych dań, będzie Mikołaj Rey – finalista I polskiej edycji programu MasterChef.

Czego mogą spodziewać się goście w czasie wydarzenia? Czy szefowie będą ze sobą konkurować czy postawią na współpracę?   Uczestnicy otrzymają szansę przekonać się o tym już 26 maja podczas prezentacji kulinarnego kunsztu kucharzy. Przygotują oni na oczach gości dania charakterystyczne dla kuchni włoskiej, które następnie zostaną zaserwowane gościom oglądającym pokaz. Wydarzenie zbiegnie się ponadto w czasie z wyjątkowym świętem – Dniem Matki.

– „Live Cooking z Michałem Czeladzkim i Mikołajem Reyem, który organizujemy, to doskonały pomysł na prezent dla wyjątkowej osoby w dniu jej święta – mamy. Może być wyjątkową niespodzianką i okazją do wspólnego spędzenia czasu. Spotkanie z szefami kuchni oraz degustacja przygotowanych przez nich dań, to niewątpliwie ciekawa atrakcja. Specjalna cena 5-daniowej kolacji z lampką wina w tym dniu to 149 zł za osobę.” – mówi Małgorzata Gurtat, event manager restauracji.

Impreza będzie również doskonałą okazją by poznać tajniki warsztatu kulinarnego obu szefów.

– „Zapraszamy na wydarzenie wszystkich miłośników kuchni włoskiej, pasjonatów nie tylko gotowania, ale także wyśmienitego jedzenia. Mogę zapewnić, że potrawy, które przygotujemy zadowolą nawet najbardziej wysublimowane podniebienia. Razem z Mikołajem Reyem zapewnimy gościom niezapomniane chwile i zabierzemy ich w smakową podróż po Półwyspie Apenińskim. Przy okazji uchylimy rąbka tajemnicy i pokażemy kilka sztuczek, które będzie można z powodzeniem wykorzystać we własnym domu” – dodaje Michał Czeladzki.

Tekst: Tomasz Szymanowski

 

News will be here