Magnifica – kwintesencja kulinarnych doznań

Restauracja Magnifica znajdująca się w Hotelu Farmona Business & SPA, od dawna jest miejscem cenionym przez krakowian oraz Gości spoza miasta. Lokalne produkty, zaskakująca kompozycja smaków i składników oraz elegancka forma podania wyróżniają ofertę Magnifiki nie tylko na krakowskim, ale i małopolskim rynku.

Magnifica znaczy wspaniała

To miejsce jest idealne dla osób, które chcą nie tylko odpocząć, ale również doświadczyć wyjątkowych kulinarnych doznań. A wszystko to w eleganckim wnętrzu lub w parku, gdzie zieleń wraz z szumem fontanny uspokoją i wyciszą.

W restauracji wierzą w profesjonalną i przyjacielską obsługę oraz kuchnię, która łączy oryginalne smaki. Samą atmosferę nie budują tylko i wyłącznie wnętrza oraz pracownicy, ale przede wszystkim Goście Restauracji Magnifica.  Jak mówią przedstawiciele Restauracji, to właśnie odwiedzający motywują ich do poszukiwania doskonałości w nowych smakach dań, serdeczności obsługi i budowaniu niepowtarzalnego nastroju.

Niezwykłe tło

Już od wejścia widać, że nie jesteśmy w standardowym lokalu, tylko wykwintnym miejscu. Dlatego restauracje możemy postawić w szeregu obok najlepszych krakowskich lokali. Menu to kompozycja dań opartych na świeżych składnikach sezonowych, a co za tym idzie są zmieniane cyklicznie. Dzięki temu to samo danie może mieć różne odsłony.

Proponowane menu bazuje na autorskich pomysłach Szefa Kuchni, który eksperymentuje nie tylko z formą, ale również i teksturą potraw. Tłem dla dań są specjalnie wypalane ręcznie w pracowni artystycznej talerze, których unikalny wzór nigdy się nie powtórzy.

Szef kluczem do sukcesu

O tym, jak funkcjonuje restauracja, w dużej mierze decyduje praca Szefa Kuchni, który firmuje miejsce swoim nazwiskiem. Od maja funkcję tę pełni Oskar Zasuń. – Mam głowę pełną pomysłów. Nie lubię banalnych i sztampowych kulinarnych rozwiązań – stwierdza Zasuń, który mimo młodego wieku, ma już spore doświadczenie. Pracował w takich restauracjach jak Włoska, Salina czy Studio Qulinarne.

–  Zawsze gotuję od podstaw, od fundamentalnej bazy, aż po najsubtelniejszy dodatek. Uważam, że każdorazowa zmiana sezonu wymaga odmiany menu, którego pozycje muszą ulec roszadzie, rozkwitnąć, nasycić się nieznanym dotąd smakiem. Największą inspiracją dla moich autorskich kompozycji są kulinaria światowych sław – dodaje Oskar Zasuń.