Wiosenna Przemiana w czasie majówki [Nasza akcja]

Przed nami majówka, czas spotkań przy grillu ze znajomymi. Jak, mimo takich okazji, wciąż jeść smacznie i zdrowo? Zapraszamy do obejrzenia specjalnego, majówkowego wydania Wiosennej Przemiany.

W dzisiejszym odcinku dietetyk Naturhouse poradzi głównemu bohaterowi naszej akcji co jeść w czasie spotkań ze znajomymi. Szukacie pomysłów na zdrowe i smaczne przekąski czy potrawy w czasie majówki? Obejrzyjcie dzisiejszy odcinek Wiosennej Przemiany.



Pasta z oliwek

Składniki:

Ok. 200 g kremowego białego serka

2 łyżki jogurtu naturalnego

3 suszone pomidory w oliwie

8 czarnych oliwek

1 średnia czerwona cebula

1 ząbek czosnku

Sól, pieprz


Przygotowanie:

Pomidory wyjąć z oliwy, odsączyć na ręczniku papierowym i drobno posiekać. Oliwki pokroić

w plasterki, czosnek i cebulę drobno posiekać. W misce wymieszać serek z jogurtem, dodając pozostałe składniki. Zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.


Podajemy na  grzankach razowych FIBROKI i NAPOJEM APINAT KAFEE.



Pasta z bakłażana


Składniki:


½ bakłażana

6 oliwek

1 obrany ząbek czosnku

1 łyżka oliwy z oliwek

4 łyżki posiekanego szczypiorku

3 łyżki soku z cytryny



sól, pieprz

150 ml gęstego jogurtu naturalnego

grzanki razowe FIBROKI

2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki



Przygotowanie:

Bakłażan umyć, pokroić w cienkie plastry, posolić i odstawić na 15 minut. Oliwki i czosnek drobno posiekać, posolić, przełożyć do salaterki i rozgnieść. Plastry bakłażana opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż zmiękną i zbrązowieją. Potem drobno je posiekać i przełożyć do salaterki z oliwkami i czosnkiem. Dodać szczypiorek, skropić sokiem z cytryny, wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Następnie dodawać porcjami jogurt

i mieszać, aż do uzyskania gęstej masy. Pastę z bakłażana nakładać na grzanki razowe FIBROKI, każdą grzankę posypać natką pietruszki.


Podajemy na grzankach wysokobłonnikowych FIBROKI I NAPOJEM APINAT KAFEE.





Arbuz z fetą

Składniki:

½ małego arbuza

100 g sera feta

4 łyżki soku z cytryny

pieprz

kilka listków świeżej mięty lub melisy


Przygotowanie:

Miąższ arbuza pokroić w kostkę, usunąć pestki. Ser feta zetrzeć na tarce. Kawałki arbuza przełożyć do salaterki, polać sokiem z cytryny, posypać fetą i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Udekorować listkami mięty i melisy.


Podawać z filiżanką naparu DRENANAT INSTANT Z PLASTERKIEM CYTRYNY.




Sałatka z pęczaku

Składniki:

1/2 szklanki pęczaku/kaszy jaglanej/ kuskus/inne kasze (przed ugotowaniem)

1 połówka brzoskwini z puszki

1 marchewka

2 gałązki selera naciowego

4 łyżki groszku konserwowego

łyżka oliwy

sól i pieprz

łyżka posiekanego szczypiorku


Przygotowanie:

Kaszę ugotować lekko osolonej wodzie. Brzoskwinie pokroić w niewielką kostkę. Marchewkę obrać, ugotować i również pokroić w kostkę. Gałązki selera przeciąć wzdłuż i posiekać plasterki. Wszystko wrzucić do kaszy, dodać groszek, doprawić oliwą, solą, pieprzem

i szczypiorkiem. Dokładnie wymieszać.


Popijamy gorącym napojem LEVANAT INSTANT Z PLASTERKIEM CYTRYNY.





Kurczak w rumie z ananasem

Składniki :

  • 1 dojrzały ananas

  • 700 g mięsa drobiowego

  • 2 cebule

  • 1 ząbek czosnku

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżeczka masła

  • 2 łyżki rumu

  • sok z 1/2 limonki

  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Ananas obrać i pokroić w kostkę. Mięso opłukać, pokroić na kawałki, posolić, oprószyć pieprzem. Obrać cebulę i posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W rondlu

z grubym dnem rozgrzać oliwę i masło, wrzucić mięso i zrumienić, potem wyjąc je na talerz. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzucić cebulę i smażyć 5 minut na średnim ogniu, stale mieszając. Usmażoną cebulę wyjąć z rondla, a na tłuszcz wrzucić kawałki ananasa. Zwiększyć ogień i smażyć, aż ananas się zrumieni. Dodać mięso i cebulę, smażyć jeszcze minutę,

a następnie wlać rum. Odczekać, aż się rozgrzeje, po czym podpalić, zachowując ostrożność. Potrawa przestanie płonąć po kilku minutach, gdy alkohol wyparuje. Można również bez rumu . Na końcu  dodać czosnek i sok z limonki.


Kurczaka podawać z gorącym napojem LEVANAT INSTANT z cytryną.



Po porady dietetyka i smaczne oraz zdrowe diety  zgłoś sie do nas na konsultację. Pomożemy Ci nie tylko w odchudzaniu ale też w utrzymaniu dobrego samopoczucia, kondycji skóry, włosów i paznokci. Pomożemy Ci pozbyć się celulitu, kłopotów jelitowych, oczyścić organizm, wzmocnić odporność, wyrównać ewentualne niedobory.

NIE ZWLEKAJ   -   UMÓW WIZYTĘ U DIETETYKA JUŻ DZIŚ

 




News will be here