PRZYKŁADOWY JADOSPIS podczas kuracji SILNA JA, SILNY JA NA JESIEŃ


ŚNIADANIE

1 szkl. WITALNEGO KOKTAJLU HARTUJĄCEGO, 2 kromki razowe z odtłuszczonym twarożkiem i 2 łyżeczkami miodu, IMMUNAT

 

II ŚNIADANIE

2 mandarynki

 

OBIAD

Curry z indykiem i ryżem basmati

1 szkl. WITALNEGO KOKTAJLU HARTUJĄCEGO

 

PODWIECZOREK

1 kiwi, 1 ciastko Peipakoa Bambou

 

KOLACJA

Omlet z dwóch jajek z warzywami: 5 pomidorków koktajlowych, ¼ czerwonej papryki, kilka listków bazylii,

1 szkl. WITALNEGO KOKTAJLU HARTUJĄCEGO

 

PRZEPIS:

CURRY:

300 g fileta z indyka, 1 filiżanka orzechów nerkowca, 1 papryka czerwona, ½ małej cukinii, 1 cebula, 1 łyżka kurkumy, 1 łyżeczka startego imbiru, 2-3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka garam masali (mieszanka indyjskich przypraw), 1/2 łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 1/2 łyżeczki cynamonu, sok 1 z cytryny, 1 puszka mleka kokosowego (400-500ml), 1/2 szklanki bulionu warzywnego Dietesse*, sól, 2/3 łyżki białego wina

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Rozgrzej patelnię i wlej 2/3 łyżki białego wina. Dodaj cebulę. Zeszklij na winie (ok. 2 minut), a następnie dodaj pokrojonego w kostkę indyka i wszystkie przyprawy wraz z startym imbirem i posiekanym czosnkiem. Smaż około 5 minut. Kolejno dorzuć nerkowce, pozostałe warzywa. Podduś.  Całość zalej bulionem, a następnie mlekiem kokosowym. Gotuj około 20 minut, aż curry zgęstnieje. 
Dopraw sokiem z cytryny i solą do smaku.

 

*produkty z gwiazdką dostępne w punktach Naturhouse ul. Kościuszki 68 i Kazimierza Wlk.32