Najedzeni Fest już w niedzielę. Tym razem na pl. Wolnica

fot. Kamila Ogrodniczek/Najedzeni Fest

Już w niedzielę 9 maja od godziny 10 do 18, po raz kolejny odbędzie się festiwal kulinarny Najedzeni Fest! Tym razem organizatorzy zapraszają na plac Wolnica.

Jak mówi Katarzyna Pilitowska, na talerzach, oczywiście na wynos, tym razem pojawią się daniach kuchni azjatyckiej, bliskowschodniej, tureckiej, indyjskiej, portugalskiej i polskiej. Wegetarianie sięgną pewnie po curry, hummus i przysmaki kuchni koreańskiej oraz nasze śląskie kluski.

– Ta edycja obrodzi w stoiska z doskonałymi herbatami i słodkościami, nie zabraknie lodów. Oczywiście będzie też można kupić sporo produktów, które zaopatrzą nasze spiżarnie: rzemieślniczy chleb, świetny olej rzepakowy, kimchi, oliwki, zdrowe batoniki, kawę z krakowskich palarni, miód z eko pasieki Morawskich, Pstrąga Ojcowskiego, zagrodowe sery z gospodarstwa Figa od Maziejuków i Serowarni Podłazy, a nawet mieszanki mąk do samodzielnego wypieku chleba – wylicza.

Festiwal odwiedzą winiarze z Małopolski z winnicy Goja i Piwnic ANtoniego, cydrownicy z cydrem Smykan i importerzy mocniejszych trunków. Będzie można też zaopatrzyć się w naturale kosmetyki i mieszanki ziół z Om sweet Om.

– Rekomendujemy przyniesie własnych pojemników na jedzenie i kubków na kawę, zawsze to mniej zużytych jednorazówek, choć wszyscy wystawcy używają jednorazowych naczyń ekologicznych – mówią organizatorzy.

Wstęp na Najedzeni Fest! jest wolny.

comments powered by Disqus