Serwis Pyszne.pl ogłosił wyniki szóstego plebiscytu na najlepsze restauracje w Polsce i w poszczególnych województwach. W ogólnopolskiej rywalizacji miano najlepszej w kategorii kuchni azjatyckiej otrzymała restauracja Bar Orientalny Phuong Dong Lea, natomiast w kategorii wojewódzkiej nagrodę zdobyła Kuchnia u Babci Maliny.
Zwycięzcy zostali wybrani w oparciu o wyniki zebrane jeszcze w 2020 roku: oceny wystawione przez użytkowników Pyszne.pl, liczbę zamówień oraz kreatywność i wyjątkowe podejście do prowadzenia kuchni. Oprócz 26 zwycięzców, 104 lokale, które były krok od wygranej, trafiły do zestawień Top 5.
Trudny rok
– Bardzo dziękujemy wszystkim restauracjom za zaangażowanie. Doceniamy je tym bardziej, że rok 2020 był dla nich szczególnie trudny. Od początku marca restauratorzy musieli zmierzyć się z wieloma przeciwnościami, mimo tego nie ustają w wysiłkach, aby dostarczać najwyższej jakości jedzenie oraz zapewnić klientom profesjonalną usługę. Dzięki wystawionym przez klientów opiniom w serwisie, możemy wyłonić najlepsze lokale i docenić je – powiedział Arkadiusz Krupicz, współzałożyciel i dyrektor zarządzający Pyszne.pl.
Łącznie 26 kategorii
Kraków może być dumny ze swoich restauratorów. Bar Orientalny Phuong Dong Lea odebrał nagrodę w kategorii kuchni azjatyckiej. Kolejnym zwycięzcą okazała się restauracja Kuchnia u Babci Maliny, którą uznano za najlepszą restaurację w województwie małopolskim.
Serwis Pyszne.pl wyłonił także najlepsze restauracje w Polsce w podkategoriach kuchni świata: azjatyckiej, sushi, polskiej, włoskiej, najlepszy lokal serwujący burgery oraz zwycięzców lokalnych w 16 województwach.
Pełna lista laureatów Pyszne.pl Awards dostępna jest na: Pyszne.pl Awards 2020